Mijn favoriet aller tijden!

Het land van de Tafelberg, heerlijke wijnen, gastronomie en de big five.  

Voor al wie prachtige natuur genegen is, is Zuid-Afrika sowieso een schot in de roos.  Waarom je trip niet aanvangen met een tochtje naar Kaap de Goede Hoop.  Via Platteklip Gorge bereik je na 3u wandelen de top van de Tafelberg.  Op Boulders Beach geniet je van de thuisbasis van meer dan 2000 Afrikaanse pinguÏns om vervolgens de wijnstreek te ontdekken.  

Voor mezelf is de regio tussen Johannesburg en Kruger Park een absolute toplocatie die ik wel elk jaar zou kunnen doen. Kruger zelf is geen must do en in mijn ogen overroepen. Ik neem je liever mee naar enkele andere prachtige game reserves zoals dat van Manyoni waar de Big 5 ook te bewonderen zijn en waar het minder druk en duur is.  Dé focus van de parken waar ik zelf mee samenwerkt is absoluut de omgeving en persoonlijke beleving.  Wil je een meer fancy locatie? Logeer dan bijvoorbeeld in Phinda Game Reserve.  Van hieruit kan je doorreizen naar Mozambique voor een adembenemende strandvakantie.    

Wil je puur genieten? Ik heb zowel mijn ideetjes.  Probeer dan bijvoorbeeld de Silvan Safari tijdens je trip doorheen Zuid-Afrika.

Beestjes en Zuid-Afrika… I love it!