AUSSIE: DOWN UNDER

Tijdens mijn jeugd was Australië dé bestemming waar ik steeds een werkje over maakte in mijn opleidingen. Nog steeds ben ik gepassioneerd door het verre Down Under. Een tocht doorheen dit land hangt grotendeels af van de tijd die je ervoor kan uittrekken. Ik raad steeds een minimum van 3 weken aan, toch is alles afhankelijk van je reisplan.  

Voor je eerste bezoek aan Australië verkies ik Darwin als startlocatie.  Zo kan je verder naar beneden reizen richting Ayers Rock. Ook al mag je de rotsformatie niet meer beklimmen zoals vroeger, het blijft een mooi rood natuurfenomeen met een geweldige uitstraling. Vervolgens vlieg je best door naar Cairns om langsheen de Oostkust via het Great Barrier Reef en andere natuurwonderen helemaal naar het Zuiden te reizen.  

Mocht er nog tijd over zijn, is een uitstap richting Tasmanië altijd de moeite waard. Hier kom je in een totaal ander landschap terecht. Tasmanië zelf kent 3 grote gebieden die niet te vergelijken zijn met elkaar en waar je schitterende trektochten kan maken. 

De stad Sydney is een mooie afsluiter en zeker een must-see op je tocht Down Under. Houd er wel rekening mee dat Sydney een drukke stad is. Kom je liever tot rust op een uniek plekje? Dan adviseer ik je graag dé hot spots om dit te verwezenlijken. Neem er afscheid van het land van de Aboriginals in alle comfort.