ONHERBERGZAAM ANTARCTICA

Droom je ervan om in de sporen van de grootste ontdekkingsreizigers de laatste onontgonnen plekken te ontdekken?  Ga dan zeker op expeditiecruise.  Heel hip momenteel!  Ik zorg ervoor dat je in Antarctica de perfecte ervaring mag proeven. 

Antarctica is niet de meest voor de hand liggende bestemming maar voor wie er geraakt, is het ademloos genieten van al het natuurschoon.  De meeste aanbieders op de markt zullen aanvangen met een cruise via de Drake Passage. Ik ben daar echter geen voorstander van en in plaats van varen zou ik vliegen naar your place to be.  Met een vlucht van 2 uur spaar je tijd uit én hoef je niet langs de woelige waterweg.  Je zou niet de eerste zijn die behoorlijk ziek wordt van de 2-daagse overtocht. 

Eens toegekomen op Antarctica maak je er fijne trektochten, geef ik je de tijd met de plaatselijke bevolking (lees: Mr & Mrs Pinguin) om hen te bestuderen in hun doen en laten, en trek je er op uit met de kayak.  Ik zorg er ook altijd voor dat je in kleine groepen kan reizen want Antarctica is een unieke bestemming en opteer er dan ten volle voor om een intieme beleving te hebben, boven massatoerisme. 

Trek je thermisch pak alvast aan want we vertrekken!